Kuhinje

Centar svakog doma, svake kuće je svakako kuhinja i sve ono što se u njoj dešava. Domaćica je najčešće ta koja zna kakvu kuhinju želi i kako želi organizirati rad u njoj. /Ispravak, da se domaćini ne naljute, ako i oni često zalaze u taj prostor kako bi iskazali svoje kulinarsko umijeće i oni imaju pravo riječi/.

Poseban su izazov male kuhinje gdje se mora iskoristiti svaki centimetar prostora korisno, no i u većim ili velikim kuhinjama treba izbjegavati tzv. mrtve kutove, tj. prostore koji su nedostupni ili se ne mogu koristiti. Zato nam služe novi okovi, okretne košare, izvlačne ladice, vrata na kipu.....

Kod novogradnje ili preinake stambenog prostora dobro bi bilo u startu se savjetovati sa majstorom – stolarom jer su kuhinje posebno zahtjevne. Treba predvidjeti puno stvari – dovode i odvode vode, odzračnik za napu, struju, utičnice, pripaziti kod montaže pločica, ukoliko se koriste gipsane ploče ne zaboraviti ugraditi ojačanja za viseće elemente.... Sve su to stvari koje kada se jednom naprave – određuju poziciju elemenata u kuhinji pa ih odmah u startu treba pravilo posložiti.

Standardno se donji rub gornjih elemenata postavlja na visinu od 145 cm, no ukoliko je domaćica niža taj rub može biti i na visini od 135 cm, pa keramičar kod postavljanja pločica o tome mora voditi računa.

Isti je slučaj i kad se planira izrada kuhinje za visoku domaćicu. Nema smisla raditi standardnu kuhinju pa da domaćicu bole leđa zbog nepotrebnog saginjanja. Upravo je tu je glavna prednost ručne izrade namještaja i izrade po mjeri.

KONTAKT

Hreljin 236/A
51226 Hreljin

Mob. 098/800-750

damir.kokor@ri.t-com.hr

NAŠA LOKACIJA

PROJEKT

SCM formatna pila sa nagibom si 400 nova

Projekt financiran bespovratnim sredstvima Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta po programu "Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta" za 2017. godinu (Kl: 311-01/17-01/89, Ur.br:526-04-01-03/1-17-01)